Njemački stručnjaci otključali Lanin telefon, na njemu pronađena jeziva fotografija

Više od mjesec nakon surove likvidacije Lane Bijedić (19), nesuđene brucošice iz Mostara, konačno se ukazao tračak nade da će doći do svojevrsnog pomaka u istrazi.

Izvlače podatke

Kako smo saznali, Lanin telefon su, potvrđeno nam je iz više izvora, među ostalima i iz Federalne uprave policije (FUP), uspjeli otključati njemački stručnjaci u jednoj agenciji!

Telefon je u petak, kako smo saznali, stigao iz Njemačke u FUP, gdje stručnjaci ove policijske agencije od jučer intenzivno rade na vještačenju. Praktično, izvlače podatke iz njenog telefona, od poruka do poziva, kao i druge informacije zabilježene u sistemu, koje će biti predmet opsežne analitike, piše Avaz.

Kako saznajemo, na telefonu je pronađena fotografija napravljena s vijadukta na autoputu, ispod kojeg je tijelo Lane Bijedić pronađeno.

Nevjerovatno i zastrašujuće je da je fotografisano baš ono mjesto na kojem je ribar te kobne nedjelje pronašao nepomično tijelo 19-godišnje Mostarke.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova ZHK i u Tužilaštvu ZHK čekaju, također, i na rezultate brojnih drugih vještačenja, a i dalje se saslušavaju brojne osobe te se analiziraju brojni snimci izuzeti s videonadzora objekata u Čapljini, koji pokazuju tok njenog kretanja.

Dosta pješačila

Bijedić je, podsjetimo, kobnog dana, 6.septembra, zbog još neutvrđenih razloga, iz Mostara, u kojem je živjela, krenula autobusom put Čapljine.

Tokom dosadašnje rekonstrukcije njenog kretanja, utvrđeno je da je od Autobuske stanice u Čapljini pješačila do naselja Trebižat. Viđena je i na vijaduktu Studenci, ispod kojeg je njeno tijelo u rijeci Studenčici kod Ljubuškog u večernjim satima pronašao lokalni ribar.

Istražitelji u Tužilaštvu Zapadnohercegovačkog kantona, podsjetimo, polagali su veliku nadu upravo u njen telefon s obzirom na to da do sada nisu naišli ni na jedan koristan trag.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79