Njih 10 palo sa više od 180 kilograma droge

U Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu počela su saslušanja pripadnicima organizovane kriminalne grupe kod kojih su pripadnici MUP pronašli i zaplijenili više od 180 kilograma amfetamina.

Z.S. je se sumnjiči da je vođa ove kriminalne grupe, a među uhapšenima su i tri žene. Naknadno će biti saslušana dvojica osumnjičenih koji su u pritvoru.

Uhapšeni su S. Z. (41), za koga se sumnja da je organizator ove organizovane kriminalne grupe, i članovi te grupe S. M. (32), S. A. (35), S. R. (68), S. Lj. (44), B. M. (41), T. M. (39), T. M. (45), kao i L. M. (50) i M. S. (52), svi iz Beograda.

Oni se sumnjiče da su, od februara do septembra ove godine, nabavljali, pripremali za krijumčarenje, pakovali i organizovali ilegalan transport lijekova sa liste psihoaktivnih supstanci u zemlje Evropske unije.

Takođe, sumnja se i da su u Holandiji nabavljali amfetaminsko ulje koje su, već uhodanim kanalima krijumčarili u Srbiju, a potom od njega na dvije lokacije u blizini Beograda proizvodili amfetamin, koji su potom preprodavali na teritoriji Srbije.

Policija je prilikom pretresa kuće i drugih prostorija koje u okolini Obrenovca koristi S. R. pronašla ilegalnu laboratoriju za proizvodnju sintetičke droge i zaplijenila oko 180 kilograma amfetamina visokog kvaliteta spremljenog za dalju prodaju, tri litra amfetaminskog ulja, oko dva litra akumulatorske kiseline neophodne za proizvodnju amfetamina, kao i oko 2.800 tableta ekstazija.

Pretresom kuće u okolini Stare Pazove i stana u Zemunu, koje koriste T. M. (45) i T. M. (39), pronađeno je oko dva kilograma amfetamina, oko pola litre  amfetaminskog ulja, oko dva litra akumulatorske kiseline i pištolj sa dva metka, dok je u kući B. M. u okolini Obrenovca zaplijenjeno oko 50 blistera lijekova sa liste psihoaktivnih supstanci i lovačka puška skraćene cijevi sa pripadajućim patronama.

Protiv T. M. (39) i B. M. biće podneta i krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pretresom firme u Beogradu čije je odgovorno lice M. S., a koja se bavila trgovinom na veliko farmaceutskim proizvodima, zaplijenjeno je 700 kutija lijekova sa liste psihoaktivnih supstanci, bez odgovarajuće dokumentacije.

Sumnja se da su pripadnici organizovane kriminalne grupe od tog preduzeća nabavljali lijekove koje su potom krijumčarili u zemlje Zapadne Evrope.

Tokom operativnog rada, policija je ranije uhapsila S. I., S. N. i K. A. kod kojih je, prilikom pokušaja krijumčarenja preko granice Srbije, pronađeno i oduzeto oko 400.000 tableta različitih lijekova sa liste psihoaktivnih supstanci koje su, kako se sumnja, bile namijenjene ilegalnom tržištu zapadnoevropskih zemalja.

U prethodnom periodu, od pripadnika ove organizovane kriminalne grupe oduzeto je još 11 kilograma amfetamina i oko 100.000 tableta sa liste psihoaktivnih supstanci.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79