Njima ni SDA ne može ništa: “Bahati bogataši misle da su iznad države, jasno da je da u politici imaju lobiste”

Frapantan je podatak da su kladionice samo u Federaciji BiH za posljednjih pet godina ostvarile promet od oko osam milijardi KM, plativši za to tek simbolicne iznose kroz direktno oporezivanje

Reakcija Asocijacije priređivača igara na sreću, na inicijativu SDA o uvođenju PDV-a kladionicama, direktna je potvrda da tzv.“kladioničarski lobi“ misli da može biti iznad države.

Pokušaj da se političkim strankama i zastupnicima u Parlamentu BiH koje su izabrali građani određuje šta je „dopustivo“ a šta nije, to jasno potvrđuje. Ne smije se dozvoliti da grupa bahato bogatih kladioničara bude iznad Parlamenta BiH, državnih institucija i iznad interesa građana.

Način na koji je „kladioničarski lobi“ intonirao svoje saopćenje jasno ukazuje da u najvećoj mjeri upravo taj lobi finansijski stoji iza medijskog produciranja afera usmjerenih protiv SDA, upravo zbog našeg dugogodišnjeg insistiranja na adekvatnom oporezivanju.

Jasno je da kladioničari u političkim krugovima imaju svoje lobiste, ali vjerujemo da je došlo vrijeme kada će izabrani predstavnici građana u Parlamentu BiH ispraviti nevjerovatnu anomaliju u Zakonu po kojoj se PDV plaća na dječiju hranu, lijekove, hljeb i mlijeko, na školski prirbor, ali se ne plaća na igre na sreću.

Frapantan je podatak da su kladionice samo u Federaciji BiH za posljednjih pet godina ostvarile promet od oko osam milijardi KM, plativši za to tek simbolicne iznose kroz direktno oporezivanje.

Raznim malverzacijama i korištenjem uticaja na političke stranke, bogati vlasnici kladionica su u tom periodu uskratili federalni budžet za iznos viši od 600 miliona KM.

Zbog toga će SDA nastaviti da inicira izmjene zakona i na drugim nivoima vlasti, kako bi kladionice konačno bile pravično oporezovane, navodi se u saopćenju SDA.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79