NK Čelik bivšem direktoru mora isplatiti 45.000 KM

Nogometni klub Čelik nalazi se u velikim problemima, odnosno dugovima. Zeničani do petka moraju isplatiti blizu 100.000 KM kako bi u subotu mogli igrati utakmicu protiv Zvijezde 09.

Šta se dešava u zeničkom Čeliku: Navodno investirani milioni, a novca ni za autobus?!

Sigurni smo da predsjednik Aydin Olgun neće dozvoliti novu blamažu, te da će se spomenuti iznos uplatiti onima kojima je trebalo i prije utakmice protiv Željezničara. Međutim nove glavobolje za Zeničane će stići u narednom periodu. Slijede nove tužbe, presude, a jedna od njih je i bivšeg direktora Ismeta Đuguma.

Ovaj 63-godišnji diplomirani ekonomista na mjesto direktora NK Čelik došao je u septembru 2017. godine, a prije 20-tak dana napustio je Bilino polje, a da o tome mnogi nisu ni znali. Kako saznaje SportSport.ba, Đugum je tužio NK Čelik zbog neisplaćenih plata, pozajmica, a ovu informaciju nam je i potvrdio sam u kratkom razgovoru.

“Istina je da sam tužio Čelik za iznos od 45.000 KM, svašta se tu dešavalo, davao sam svoj novac, dužni su mi dosta i ja samo želim ono što mi pripada. Napustio sam klub prije nešto više od mjesec dana, tako da očekujem u narednih 15-tak dana da svoj novac dobijem. Ne bih više na tu temu, svi koji su upoznati s radom NK Čelik kada sam bio u klubu znaju šta se tu sve dešavalo i radilo, a ja sam prošao sve i svašta”, kazao je kratko za SportSport.ba bivši direktor NK Čelik Ismet Đugum.

Zanimljivo je i to, kako je SportSport.ba saznao iz izvora bliskih FSBiH, da na svojevrsnoj “presudi” protiv Čelika u ovom slučaju, kao odgvoorno lice zeničkog kluba potpisan je upravo Đugum s obzirom da je u tom periodu bio direktor kluba.

Očekuje se u narednom periodu još nekoliko tužbi, a hoće li se NK Čelik uspjeti izvući i iz ove situacije i konačno stati na noge, vrijeme će pokazati, prenosi SportSport.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79