Noćna mora svakog vozača: Savjeti kako brzo odmrznuti automobil

Ujutro ste se kasnije probudili i već kasnite na posao, a trebate brzo odmrznuti prozore automobila. Struganje stakla s plastičnom strugalicom može potrajati, ali i oštetiti staklo automobila. Neki od idućih savjeta su efikasniji i brži i otkrivaju kako brzo odmrznuti automobil.

Mješavina koja odleđuje stakla i topi led može se napraviti i u kućnoj radinosti. Sve što trebate napraviti uzeti plastičnu bočicu s raspršivačem i primijeniti sljedeći recept: dvije trećine medicinskog alkohola, jednu trećinu vode i jednu veliku kašiku deterdženta za suđe.

Ako niste za pravljenje miksa, kupite sredstvo za odleđivanje u prodavaonici. Postiže isti efekt kao i sprej, a i traje nešto duže. Ova kombinacija djelovat će jednako kao i sprej, uz manju cijenu, pogotovo ako tekućinu “smiksate” kod kuće.
Čuvajte svoju strugalicu za led

Ona je neophodna u zimsko doba, jer na dobri stari način možete ostrugati velike naslage leda sa stakala, u slučaju da ostanete bez tekućine ili spreja za odmrzavanje stakala. Međutim, karoserija automobila ne čisti se od leda i snijega strugalicom ili drugim hemijskim sredstvima, jer uništavaju lak.

VOZAČI OPREZ, STIŽE ZIMA: Savjeti koji će sačuvati vaš auto i uštedjeti vam na stotine maraka

Karton ili peškir kao prevencija

Ovo je odličan i jednostavan način prevencije smrzavanja stakala na automobilu. Prebacivanjem kartona ili starog peškira preko vjetrobranskog stakla spriječit će nastajanje debelog sloja leda na vjetrobranu.
Strpljivo sa zaleđenim vratima

Na starijim automobilima zna se dogoditi da se niskim temperaturama zalede sva vrata na automobilu.

Nikako nemojte na silu pokušavati otvoriti vrata, već probajte par puta dlanom lagano udariti po rubu vrata, kako bi se led odlomio. Ako to ne pomogne, možete probati otopiti led fenom za kosu ili sprejem za odmrzavanje stakala.
Zagrijte ključ i gurnite u bravu

Ovaj problem najčešće se dešava kod starijih automobila, koji nemaju sustav daljinskog otključavanja brava. Zaleđene brave valja poprskati sredstvom za odleđivanje i pričekati nekoliko trenutaka, a zatim pokušati ponovno.

Ako brava i dalje ne funkcioniše, zagrijte metalni dio ključa upaljačem i zatim ga gurnite u bravu. To bi trebalo sasvim otopiti led u mehanizmu. Kako biste spriječili ponovno zamrzavanje brava na automobilu, koristite sprej WD-40 svaki tjedan.

Prozore pokreću kreditne kartice

Pritisnete li prekidač za spuštanje prozora, a prozori se ne pomiču, znači da je nastao sloj leda između stakla i zaštitne gume. Umetnite kreditnu karticu između stakla i gume te provucite gore-dolje kako bi se uklonio led koji ih spaja. Upozoravamo da postoji mogućnost da se kartica ošteti tako da bi bilo pametno koristiti karticu koja vam nije potrebna.

Ako imate vremena, zagrijte unutrašnjost auta, jer toplina iznutra će automatski djelovati na sloj leda i u potpunosti ga otopiti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Komentari