Nogometna legenda: Ćiro Blažević teško bolestan, počeo se opraštati

Legendarni fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević u teškom je zdravstvenom stanju. U intervjju za slovenački Sport Klub kazao je kako je loše i oprostio se od Slovenaca i Slovenije.

Novinari SK kontaktirali su ga kako bi prokomentarisao utakmicu ozmeđu Hrvatske i Slovenij, ali su saznali da je teško bolestan.

“Dragi moji Slovenci. Naša ljubav je bezgranična. Vi volite mene, ja volim vas, ali moram reći tužnu savjest. Ja sam jako, jako bolestan. Osim što sam star, imam 86 godina. Ako uskoro ne dođem, a vjerovatno i neću, iskoristio bih ovu priliku da iskažem svoju ljubav i pozdravim sve svoje prijatelje u Sloveniji. Poručujem im da mogu biti ponosni što su Slovenci. Dosegli ste civilizacijski nivo za kojim mi Hrvati čeznemo. Nažalost, moram reći katoličku stvar – zbogom. Zbogom dragi moji Slovenci. Žao mi je. Veoma sam pesimističan”, naveo Blažević, prenose Vijesti.ba.

Ćiro Blažević boluje od raka. Bolest mu je prvi put registrovana 2011. godine. sedam godina ranije imao je operaciju prostate. Uprkos tome što je pobijedio dva raka, situacija se pogoršala u posljednjem periodu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79