Norvežanin na godišnjem u Mostaru čistio kontejnere

Olav je tri sata po mostarskom ćelopeku čistio i na kraju očistio prostor oko jednog kontejnera blizu IV. osnovne škole u Mostaru”, napisao nam je njegov prijatelj u poruci.

Olav Furo je Norvežanin. Svake godine posjećuje Mostar u kojemu i ovo ljeto provodi sedam dana svoga godišnjeg odmora. Furo je bio nemalo iznenađen količinom smeća u svome mostarskom kvartu, pa je odlučio sam donekle popraviti komunalnu situaciju. Barem oko kvartovskog kontejnera. Njegovom prijatelju iz Mostara, koji je bolje upoznat s komunalnim problemima u gradu, ova je situacija bila dosta zanimljiva, pa nam je poslao fotografije i napisao par riječi o Olavu. ”Olav je tri sata po mostarskom ćelopeku čistio i na kraju očistio prostor oko jednog kontejnera blizu IV. osnovne škole u Mostaru”, napisao je njegov prijatelj u poruci.

Na kraju je dodao kako ovaj potez zaslužuje čestitke i da posluži kao primjer svim stanovnicima Mostara prenosi Bljesak.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79