Nova 22 slučaja koronavirusa u Sarajevu, u izolatoriju 22 osobe

Od početka epidemije u Kantonu Sarajevo na koronavirus testirano je 11.350 osoba

U posljednja 24 sata, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, u Kantonu Sarajevo potvrđena su 22 nova slučaja zaraze koronavirusom. Kod devet lica, zaraženih ranije, retestiranjem je ponovno potvrđeno prisustvo ovog virusa.

Obrađeni su rezultati za 167 testiranih osoba, među kojima je navedenih 22 bilo pozitivno na ovaj virus. Jedna osoba je izliječena.

Od početka epidemije u Kantonu Sarajevo na koronavirus testirano je 11.350 osoba.

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizirane su 22 osobe, sve su vitalno stabilne i niko od njih nije na na respiratoru.

Do danas je potvrđeno 291 oboljelo lice, od čega je 115 izliječenih, šest pacijenata je preminulo od ove bolesti, četiri su izmještena iz BiH, dok je 166 trenutno aktivnih slučajeva COVID infekcije.

U periodu od 12. do 26. juna ove godine rješenjima inspekcije naloženo je 425 samoizolacija, na osnovu preporuka epidemiloga ili rješenjima Ministarstva zdravstva KS prenosi Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79