Nova afera u sektoru državne sigurnosti: Pokrenuta unutrašnja istraga o curenju informacija iz GP BiH

Osman Mehmedagić, direktor Obavještajno-sigurnosne agencije OSA BiH prekršio je mjere zabrane koje su mu određene nakon što je nedavno uhapšen pa pušten u odlukom Suda BiH. To je razlog zašto Tužilaštvo BiH ponovo traži određivanje pritvora.

Osmici je Sud BiH 16.jula odredio mjere zabrane, nakon što je prethodno odbijen prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine za jednomjesečnim pritvorom.

Prema dokumentaciji “Avaza”, Sarajlić i Osmica zajedno su i otputovali i ljetovali u Antaliji, a u Sarajevo su se vratili 30. jula. Potvrđuju to i zvanični podaci Granične policije i Tužilaštva BiH koji su proslijeđeni Sudu BiH.

Radi curenja informacija iz službenih evidencija koje se vode u Graničnoj policiji BiH a koje se odnose na precizne podatke o putovanju direktora OSE Osmana Mehmedagića i Asima Sarajlića u Antaliju, pokrenuta je u Graničnoj policiji BiH unutrašnja istraga piše Crna-Hronika.

Podsjetit ćemo da su objavljene fotografije službene evidencije putnika Granične policije BiH sa sarajevskog aerodroma sa leta za Antaliju na kojoj se jasno vidi ime direktora OSE i Asima Sarajlića.

Podaci Granične policije o Mehmdagiću potvrdili kada je otputovao s Aerodroma Sarajevo i kada se vratio (Foto: Avaz)

Podaci Granične policije pokazuju i kada je putovao Sarajlić i kada se vratio u BiH

Obzirom da se radi o nezakonitom objavljivanju ličnih informacija koje su zaštičene odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka ,usljedila je interna istraga u cilju utvrđivanja izvora.

U ovim institucijama za sprovedbu zakona: Tužiteljstvo, OSA, policijske agencije je potpuni raspašoj, tvrdi izvor portala Crna-Hronika.

Izgradnja aerodromskog kompleksa: Zašto nije reagovao pomoćnik direktora Granične policije BIH Dragan Kulić?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79