Nova direktorica FUZIP-a preuzela dužnost: Prethodno bila savjetnica Konakoviću

Ivana Prvulović, bivša savjetnica ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, danas je preuzela dužnost direktorice Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP).

Prvulović je rođena 1984. godine u Sarajevu, gdje je završila Treću gimnaziju, a 2007. godine diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Kroz godine je svoje znanje usavršavala putem stručnih edukacija, konferencija i obuka, čime je stekla bogato iskustvo u pravnoj oblasti.

Tokom svoje karijere, Prvulović je radila kao advokatica i zastupnica za patente, te je bila angažirana na zaštiti prava industrijskog vlasništva. Od 2016. godine je članica Advokatske komore FBiH.

U periodu od 2021. do 2023. godine obavljala je funkciju ministrice za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo. Nakon toga, 2023. godine imenovana je za savjetnicu ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Prema informacijama iz FUZIP-a, Prvulović tečno govori engleski i španski, te posjeduje osnovna znanja iz njemačkog, talijanskog i turskog jezika.

Na poziciju direktorice FUZIP-a imenovana je privremeno, počevši od 1. jula 2024. godine, Rješenjem o privremenom postavljenju, na maksimalni period od šest mjeseci, dok se ne okonča konkursna procedura. Imenovanje je potvrđeno na 36. sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, održanoj 20. juna 2024. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79