Nova donacija organizacije Pomozi.ba: Općoj bolnici 10 aparata za kisik

Humanitarna organizacija “Pomozi.ba” donirala je 10 aparata za kisik u Opću bolnicu u Sarajevu, a otvorili su i humanitarni broj na koji građani mogu donirati novac kako bi pomogli sugrađanima koji su posebno pogođeni pandemijom koronavirusa.

– Situacija nikad nije bila teža, a pomoć potrebnija. I građanima i onima koji im pomažu. Pomozi.ba organizacija nabavila je do ovog momenta 20 aparata za kisik za lakše bolesnike u bolnicama, kako ne bi zauzimali boce teškim slučajevima. Aparati su novi i certificirani, sami prave kisik do 5l/min i uručeni su na godinu. Deset aparata uručili smo za JU Opća bolnica “Prim.dr. Abdulah Nakaš”, a planirali smo i 10 za Univerzitetsko klinički centar u Sarajevu. U ovoj situaciji, svako od nas može pomoći, prije svega, da ne izlazi nepotrebno i smanji mogućnost zaraze. Svim bolesnim sugrađanima želimo brzi oporavak, a ljekarima i osoblju puno snage. Također, moramo se zahvaliti svima na konstantnoj i nesebičnoj podršci kojom nama omogućavate da pomognemo tamo gdje je najpotrebnije – poručili su iz ove organizacije.

Pozivom na broj 17022 sa bilo kojeg telefonskog operatera u BiH možete donirati 2 KM, a pomoći možete i online donacijama na web platformi, kao i uplatama na standardne račune.

Danas smo isporučili 10 aparata za kisik u Opću bolnicu u Sarajevu, a ovom objavom ujedno pokrećemo i apel sa ciljem da…

Gepostet von Pomozi.ba am Samstag, 20. März 2021 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79