Nova godina = nova poskupljenja: Od 1. januara veća cijena gasa u Kantonu Sarajevo

Povećanje nabavne cijene prirodnog gasa za distributivne kompanije u Federaciji BiH za 14,95 posto u odnosu na važeću cijenu najavljena je od 1. januara 2022. godine.

O povećanju cijene prirodnog gasa Uprava Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća “Sarajevogas” obaviještena je jučer na sastanku s predstavnicima kompanije “Energoinvest”.

Podsećaju da je nabavna cijena prirodnog gasa od 1. novembra veća za 23,5 posto u odnosu na oktobarsku, što potrošači u Kantonu Sarajevo nisu osjetili zahvaljujući naporima Vlade Kantona Sarajevo, koja je osigurala sredstva za subvencioniranje dijela cijene prirodnog gasa do kraja tekuće godine.

S najavljenim novim poskupljenjem i u slučaju da se ne nastavi sa subvencioniranjem dijela cijene prirodnog gasa, potrošači u Kantonu Sarajevo bi prirodni gas od 1. januara 2022. godine mogli plaćati i za 40 posto više, piše TVSA.

Kako bi se djelimično ublažio finansijski pritisak na potrošače u Kantonu, Uprava KJKP „Sarajevogas“ d.o.o. Sarajevo je predložila Vladi Kantona Sarajevo da razmotri mogućnost nastavka subvencioniranja dijela cijene prirodnog gasa i u narednoj godini.

To je u skladu sa finansijskim mogućnostima, saopćeno je iz KJKP “Sarajevogasa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79