Nova gradonačelnica Karić: Opet dolazi vrijeme prosperiteta u Sarajevu, pomozite mi u tome

Nova gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić se obratila nakon jednoglasnog izbora i kazala šta će biti njen fokus u narednim godinama mandata.

Na početku se zahvalila na ukazanom povjerenju i kazala da će učiniti sve da ga i opravda.

“Svi zajedno trebamo podržati savremene i pozitivne tendencije u razvoju grada, prilikom čega ćemo se voditi interesom građana, a ja kao gradonačelnica ću dati svoj puni doprinos. Želim da budemo jedan veliki tim koji radi isključivo u interesu Sarajeva i Bosne i Hercegovine”, rekla je.

Kazala je kako “ljubav prema Sarajevu” treba da bude motiv svakog djelovanja.

“Voljeti svoj grad, znati i razumjeti njegove potrebe i raditi sve kako bi bio što bolji je naš zadatak”, ističe nova gradonačelnica.

Dalje govori o značaju i ljepoti Sarajeva.

“Mi smo dio evropske porodice i ponosni smo na naše ljude, vrijednosti i dokazanu hrabrost. Sarajevo je slobodarski, evropski, kosmpolitski i olimpijski grad. Sarajevo, uprkos svemu, uvijek na kraju izlazi kao pobjednik. Ono je neuništivo. Sarajevo je građansko, antifašističko, slobodarsko”, rekla je.

Posebnu pažnju prilikom rukovođenja grada, smatra, treba usmjeriti ka diplomatiji.

“Trebamo inicirati bolju saradnju s evropskim gradovima. Inicirati bolju saradnju i s bh. gradovima poput Tuzle, Mostara, Zenice, Gradačca… Moramo pokazati da je Sarajevo istinski glavni grad naše države”, ističe.

Govoreći o Sarajevu nije mogla, a ne spomenuti njegovu raznolikost i tradiciju.

“Ja ne priznajem, niti podržavam podjele, naša i moja misija je da ujedinimo i da stvaramo nove vrijednosti. U srcu našeg grada već vijekovima egzistiraju džamije, sinagoge, katoličke i pravoslavne crkve. Poštivanje vjerskih i drugih tradicija je duboko ukorijenjeno u biću našeg čovjeka. Vjerujem da opet dolazi vrijeme prosperiteta našeg grada, pomozite mi u tome”, zaključila je ona.

Na kraju je kazala da će se potruditi unijeti što više transparentnosti u rad gradske uprave te da će zajedničkim snagama uspjeti u mnogim projektima koji će u konačnici osavremeniti Sarajevo piše Klix.

Nakon govora dosadašnji gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka joj je uručio Ključ Grada Sarajeva.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79