Nova gradonačelnica Sarajeva u Srebrenici: Hodajući između bolnih uspomena

Gradonačelnica Benjamina Karić rođ. Londrc posjetila je Memorijalni centar u Srebrenici i odala počast žrtvama genocida.

Povodom toga ona se oglasila na svom zvaničnom Facebook profilu.

– Hodajući između bolnih uspomena na ljude ubijene u genocidu pred očima su mi se odvijale slike njihovih posljednjih trenutaka i patnje članova porodica koju cijeli život nose sa sobom. Tu patnju niko ne može olakšati ali ono što možemo i moramo uraditi je da čuvamo sjećanje na žrtve genocida svaki dan u godini. To je naša civilizacijska dužnost.

Ovo su moji dojmovi tokom posjete Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari gdje sam odala počast žrtvama Genocida u Srebrenici.

Iznenađena sam da u budžetu Grada Sarajeva za 2021. godinu nema sredstava za Memorijalni centar.

Dala sam obećanje da ću osigurati sredstva u rebalansu budžeta za 2021. godinu, te da će Grad Sarajevo pomagati financijski i projekte Memorijalnog centra naredne četiri godine, napisala je gradonačelnica na društvenim mrežama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79