Nova krivična prijava protiv Osmana Mehmedagića i ostalih

“Možemo potvrditi da je prijava zaprimljena”, rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Tužilaštvu Bosne i Hercegovine podnesena je nova krivična prijava protiv direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osmana Mehmedagića, bivšeg radnika OSA-e Muriza Druškića, ali i pomoćnika ministra bezbjednosti BiH Samira Rizve i Mate Miletića, te rukovodioca bezbjednosnog organa u Ministarstvu bezbjednosti Muniba Isakovića, potvrđeno je iz Tužilaštva BiH.

Prijavu je, kako je potvrđeno u Tužilaštvu BiH, podnijelo 12 policijskih pripadnika, među kojima su policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, ali i zaposleni Ministarstva bezbjednosti BiH koji su naveli da su “žrtve nezakonitog rada direktora OSA”.

“Možemo potvrditi da je prijava zaprimljena”, rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Krivična prijava je podnesena zbog sumnje da su Mehmedagić i ostali, kao organizovana grupa, počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja, nesavjestan rad u službi, odavanje tajnih podataka, primanje dara i drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem, ucjene iz Krivičnog zakona BiH.

Prijava je podnesena zbog afere “Snimak” i audio-snimaka razgovora Mehmedagića i glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordane Tadić, koji je nedavno objavljen u medijima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79