Nova politička promjena dresa: Iz DF-a izašao Hasanović, slijedi transfer u SBiH?

Senad Hasanović je potvrdio za Klix.ba da je napustio Klub DF-a u Skupštini Kantona Sarajevo te da će djelovati kao samostalni zastupnik. Kao razlog za ovu odluku je istakao nezadovoljstvo djelovanjem stranke.

Naglasio je da je to zvanično učinio u srijedu, 24. novembra, te je nagovijestio da će to izvjesno značiti da više neće biti član ove stranke.

“Više nisam član Kluba zastupnika DF-a i djelovat ću kao samostalni zastupnik. Da li će to stranka prihvatiti – vjerovatno hoće. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati u narednom periodu. Ovo je bio korak za koji se dugo očekivalo da će se desiti i on se desio u srijedu”, rekao je Hasanović.

Potom je obrazložio zašto se odlučio na ovaj korak.

“Već nekoliko godina postoje problemi u funkcionisanju kluba – od narušenih međuljudskih odnosa do vrlo loše saradnje s organima stranke. Upozoravali smo na vrlo loš odnos prema zastupnicima, izostanak konkretnih lokalnih politika. Na naše primjedbe nije bilo sluha”, ukazao je.

Na pitanje da li će se možda priključiti nekoj drugoj stranci, odgovorio je da će o tome razmisliti.

“Želim nastaviti raditi u korist građana koji su me i izabrali. Trenutno ne znam da li će se moj angažman nastaviti u nekoj drugoj stranci. Tu odluku ću donijeti u nekoliko narednih mjeseci”, izjavio je zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Senad Hasanović.

Međutim, kako saznaje Klix.ba, Hasanović bi trebao pristupiti SBiH-u. Ovom njegovom odlukom DF će kao opoziciona stranka imati dva zastupnika, a to su Sead Milavica i Bibija Kerla.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79