Nova potjera: Uhapšen provalnik koji je koristio ukradeni Mercedes

Na području Srednjobosanskog kantona (SBK) u četvrtak se odvijala još jedna potjera. Pokušaj pljačke porodične kuće u ulici Kaštelanska, općina Kiseljak, završio je hapšenjem provalnika.

Naime, u jutarnjim satima S. A. (44) iz Tuzle pokušao je provaliti u porodičnu kuću, ali je bio spriječen, nakon čega se brzo udaljio u nepoznatom pravcu.
Brza reakcija

Ovo je za „Dnevni avaz“ potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) SBK.

– Policijskoj stanici Kiseljak je u 4.40 sati prijavljeno da je u ulici Kaštelanska, općina Kiseljak, nepoznata osoba pokušala provaliti u kuću. Zahvaljujući brzoj reakciji pripadnika PS Kiseljak, koji su odmah izašli na teren, pronađen je i uhapšen S. A. iz Tuzle, koji se sumnjiči za izvršenje ovog krivičnog djela – kazao je Hasan Hodžić, portparol MUP-a SBK.

Prema njegovim riječima, na licu mjesta pronađeni su predmeti koji su pogodni za nasilno otvaranje brava i vršenje provala.

– Prilikom pretrage terena u ulici Josipa bana Jelačića u Kiseljaku pronađeno je vozilo Mercedes, za koje se sumnja da je koristio osumnjičeni S. A. Provjerama u bazi utvrđeno je da je vozilo ukradeno na području PS Živinice te da je u toku aktivna potraga za automobilom – naveo je Hodžić.

Krivična djela

U saradnji s Kantonalnim tužilaštvom, službenici policije poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na dokumentiranju predmetnih krivičnih djela.

Nezvanično saznajemo da se radi o osobi koja je odranije poznata policiji po izvršenju raznih krivičnih djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79