Nova pravila za državljane BiH koji planiraju putovati u Tursku

Ambasada BiH u Ankari obavijestila je sve državljane naše zemlje o novim pravilima prilikom ulaska u Tursku (cestovni, zračni ili morski granični prijelazi) iz Bosne i Hercegovine.

Prema novim pravilima, osobe koje su vakcinisane najmanje 14 dana prije ulaska u Tursku ili su prebolovale koronavirus u posljednjih šest mjeseci, uz prikazivanje zvaničnog dokumenta zdravstvene ustanove će moći ući u Tursku bez prikazivanja negativnog PCR testa.

Osobe koje ne ispunjavaju nijedan od dva navedena uslova moći će ući ili s negativnim PCR testom urađenim najduže 72 sata prije leta ili s brzim antigenskim testom urađenim najviše 48 sati prije leta.

Prema pisanju stranih medija, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je da ublažavanje mjera nakon pada broja slučajeva koronavirusa stupa na snagu danas.

To će podrazumijevati djelimično ukidanje zabrane kretanja tokom vikenda i otvaranje restorana za ograničen broj gostiju, dok će policijski sat počinjati u 22:00 sati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79