Nova provokacija u Foči: Nakon murala Ratku Mladiću, oslikan lik i Milorada Pelemiša

U Foči je osvanuo još jedan mural posvećen nedavno preminulom zločincu Miloradu Pelemišu, komandantu 10. Diverzantskog odreda Republike Srpske odgovornom za stradanje Bošnjaka kod Zvornika.

Pelemiš i njegova jedinica učestvovali su u strijeljanju na farmi Branjevo u blizini Zvornika, a tom prilikom je ubijeno najmanje 1.200 Bošnjaka.

Bio je svjedok odbrane Ratka Mladića, a iako je i sam učestvovao u ratovima širom Jugoslavije nikada nije zvanično osuđen. Nakon vijesti da je preminuo jučer u Beogradu, njegovi simpatizeri iz Foče su u njegovu čast oslikali mural. U istom gradu je prije samo pet dana osvanuo mural Ratku Mladiću.

Murali posvećen Ratku Mladiću u Foči: Nek je tvojoj majci hvala! (FOTO)

Iz Udruženja žrtava rata Foče su na Facebook profilu objavili fotografiju murala, ukazavši na ovaj sraman čin te kazavši kako je Foča “inače grad sa najvećim brojem murala ratnim zločincima iz Prvog i Drugog svjetskog rata, ali i iz agresije na našu državu 1992. godine”.

Pored Pelemiša i Mladića, u ovom gradu su oslikani i murali Draže Mihajlovića i drugih zločinaca.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79