Nova svjedočenja o brutalnostima hrvatske policije, ovako to objašnjava predsjednica

Desetine su onih koji tvrde da su ih hrvatski policajci, nakon što bi im oduzeli lične stvari, novac i mobitele, tukli i vraćali na teritorij Bosne i Hercegovine

Izbjeglice i migranti koji na ruti prema zapadnoj Evropi, iz BiH ilegalno prelaze u Hrvatsku, svakodnevno svjedoče o brutalnosti hrvatske policije, objavila je Al Jazeera.

Desetine su onih koji tvrde da su ih hrvatski policajci, nakon što bi im oduzeli lične stvari, novac i mobitele, tukli i vraćali na teritorij Bosne i Hercegovine. Neke od njih i iz unutrašnjosti Hrvatske.

O ovoj temi oglasila se i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tokom posjete graničnim policajcima.

“Pogledajte ovaj teren, kad se neko provlači onda je normalno da ima ogrebotine, masnice i tjelesne povrede. Razmišljajte o tome kad čujete razne priče da su naši policajci brutalni. Koriste silu koja je propisana hrvatskim i evropskim zakonima”, objasnila je Grabar-Kitarović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79