Novalić je kažnjen zbog toga što ga je prijavila jedna penzionerka

 

Bivša političarka i univerzitetska profesorica Amra Zulfikarpašić je doprinijela da premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić (SDA) bude na američkoj crnoj listi. U izjavi za Klix.ba je podsjetila šta je Novalić učinio.
Ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država je danas saopćilo da ga je sankcionisalo zbog toga što je u sedmici prije Općih izbora 2018. zloupotrijebio službeni položaj tako što je penzionerima slao pisma u kojima je istakao ono što je uradio kao premijer i u kojima je obećavao povećanje penzija – zloupotrijebio je lične podatke penzionera.

Zulfikarpašić, koja je bila istaknuta članica NS-a, iznenađena je i zadovoljna zbog američke odluke.

“Iznenađena sam da je Novalić nakon svih svojih raznih malverzacija, na kraju kažnjen zbog toga što ga je prijavila jedna penzionerka. Mi penzioneri smo nebitni i koristi se to što su penzioneri tihi, što nisu glasni, što se ne čuju i što se njima može manipulisati”, navela je.

Javnost je podsjetila na to šta je Novalić konkretno uradio i zbog čega joj je to bilo neprihvatljivo.

“Kada sam dobila to pismo adresirano na moje ime, on je sugerisao da glasam za njega i nije mi bilo pravo. Prijavila sam ga za zloupotrebu ličnih podataka, jer sam se pitala otkud mu uopće moja adresa. Onda sam saznala da je adrese penzionera dobio od Zavoda za penzijsko osiguranje. Odmah sam znala da je to zloupotreba”, naglasila je.

Zulfikarpašić je nakon toga premijera FBiH prijavila, a pozvala je i građane da reaguju na nezakonitosti.

“Nisam to htjela pustiti, jer sam po prirodi ratoborna i uvijek se borim za pravdu. Našla sam advokata, sročila sam prijavu i tužila ga. Nakon toga sam obaviještena da je prijava zaprimljena te da je Novalić sankcioniran. Mislim da svi oni koji uoče nešto takvo, moraju to prijaviti. Pravda je zaista spora, ali je dostižna”, izjavila je.

Poručila je političarima da ne smiju biti bahati, posebno ne prema penzionerima. Očekuje da će američke sankcije urazumiti političare.

“Bez obzira da li se gospodin spremao da ide u Ameriku ili ne. Ako mu neko uskrati ulaz, to je jedan znak za svakog ko imalo drži do svog obraza i to ne bi trebao zanemariti”, zaključila je Zulfikarpašić u izjavi za Klix.ba.

Podsjećamo, osim Novalića, od danas na američkoj crnoj listi su Slobodan Stanković te njegova kompanija Integral Inžinjering zbog povezanosti s predsjednikom SNSD-a i članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom koji je od ranije na američkoj crnoj listi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79