Novalić našao “opravdanje” zbog čega još nije izgrađena Prva transverzala

On je na taj način odgovorio na pitanje novinara o izgradnji Prve transverzale koja je žila kukavica u Kantonu Sarajevo, naglašavajući da sve što je u tom infrastrukturnom projektu urađeno uradila je Vlada FBiH

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić pojasnio je danas da Vlada FBiH nije nadležna za saobraćajne komunikacije u gradovima i Sarajevo je jedini grad u kojem se to radi, dodajući da je zastoj u izgradnji Prve transverzale izazvala eksproprijacija zemljišta.

On je na taj način odgovorio na pitanje novinara o izgradnji Prve transverzale koja je žila kukavica u Kantonu Sarajevo, naglašavajući da sve što je u tom infrastrukturnom projektu urađeno uradila je Vlada FBiH.

– Tek je sada počela gradnja tunela ispod naselja Kobilja Glava koji radi Vlada Kantona Sarajevo, a nastavak iza tunela projektirat će Vlada FBiH i vjerovatno i graditi taj dio. Zastoj u izgradnji te ceste je izazvala eksproprijacija zemljišta – pojasnio je nadalje Novalić.

Dodao je da postoji problem od Velešića do groblja Bare i objekta kompanije Penny koji je na putu Prve transverzale, to pitanje se nije moglo riješiti. Sada je odlučeno da se taj dio preskoči i nastavi gradnja dalje što će pomoći Vogošći, ali ne i centralnom dijelu Sarajeva.

– To je više pitanje Kantona Sarajevo, jer Vlada FBiH u drugim kantonima ne gradi gradske saobraćajnice – zaključio je Novalić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79