Novalić potpisao: Nemamo ministra, ali ministarstvo obrazovanja dobilo savjetnicu ministra

Nakon što je federalna ministrica obrazovanja Elvira Dilberović podnijela ostavku, dosad još niko nije imenovan na ovu funkciju, ali je zato uslijedilo imenovanje savjetnice ministra kojeg nema.

Naime, kako saznajemo, premijer Federacije BiH Fadil Novalić, potpisao je rješenje u kojem je savjetnica za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje Fahreta Brašnjić, imenovana za savjetnicu Ministarstva obrazovanja FBiH iako ono nema ministricu.

Elvira Dilberović koja je u januaru prošle godine podnijela ostavku na mjesto federalne ministrice obrazovanja, njena zamjena nikada nije pronađena.

Podsjetimo, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, prihvatio je tadašnju ostavku Dilberović koja je odlukom Predsjedništva BiH imenovana na dužnost ambasadorice BiH u Švedskoj.

Nakon toga je Vlada Federacije BiH ovlastila Novalića da na prijedlog Federalnog ministarstva obrazovanja donosi podzakonske akte iz njegove nadležnosti sve do imenovanja novog ministra, međutim, to se nikada nije desilo.

Sada se postavlja pitanje, šta će zapravo biti funkcija i nadležnosti savjetnice u ministarstvu koje nema ministra.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79