Novalić: Pravo na subvencije imat će poslodavci koji NISU otpustili radnike

U sjedištu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu održan je sastanak šefova klubova zastupnika Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, nakon kojeg je premijer FBiH Fadil Novalić predstavio plan ekonomskih mjera za suzbijanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa na privredu.

Novalić je kazao da su predstavnici stranaka koje participiraju u Parlamentu FBiH dali primjedbe na predočeni okvirni program stabilizacijskih mjera u FBiH, koje će Vlada FBiH razmotriti na narednoj sjednici u petak.

Dodao je da je glavni prioritet Vlade subvencioniranje doprinosa i poreza za sve zaposlene u realnom sektoru na cijeloj teritoriji FBiH.


– Pravo na subvencije imat će poslodavci koji nisu otpustili radnike. Mjere će obuhvatiti sve, od obrtnika do velikih preduzeća. Najavljujem formiranje dva fonda od ukupno milijardu KM za pomoć privredi. Detaljnije ću vas informirati o ovome nakon sjednice zakazane za petak – poručio je Fadil Novalić.

Komentari

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79