Novalić razriješio dilemu: Svi će dobiti podršku, jer svi će prije ili kasnije imati pad prihoda od 20 posto

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić dao je u večerašnjem Dnevniku Federalne televizije odgovor na pitanje koje se otvorilo u javnosti, a to je, kojim firmama u realnom sektoru će FBiH plaćati doprinose, svim ili samo onim koje budu imale pad prihoda od 20 posto.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

– Mi smo rekli da ćemo podržati realni sektor. Kada su u pitanju obrtnici, svi obrtnici će dobiti podršku. Od frizera do vulkanizera. Dobit će obaveze za minimalac. I to ne oni. Mi ovo potpomažemo radnike. Ne pomažemo ni preduzeća, ni obrte, već čisto radnike, da održimo njihova radna mjesta. Dakle, svi obrtnici će dobiti podršku, bez ikakvih uslova – kazao je Novalić.

Naglasio je da će, pored obrtnika, i svi radnici u preduzećima u realnom sektoru, koja u odnosu na januar i februar imaju smanjenje prometa za 20 posto.

– Neka preduzeća danas rade jako dobro. Svjedoci ste da Dita danas radi bolje nego što je ikada radila. Ili onaj ko prodaje brašno. Ali za tri-četiri mjeseca i oni će ući u ovaj program. Ljudi će se zasititi, pa će i oni ući u ovaj program. Dakle, praktično čitav realni sektor će dobiti potporu. Kada kažemo da je uvjet 20 posto pada prihoda za privredna društva, moramo znati da će svi doživjeti taj pad. I svi će proći kroz naš program. Čitav realni sektor – kazao je Novalić za FTV

Novalić: Svi će dobiti podršku, jer će svi prije ili kasnije imati pad prihoda od 20% (3. 4. 2020.)

Ko će dobiti podršku – sve firme ili samo one sa padom od 20% prihoda? Premijer Novalić u Dnevniku FTV dao vrlo jasan odgovor: «Neka preduzeća danas rade jako dobro. Svjedoci ste da Dita danas radi bolje nego što je ikada radila. Ili onaj ko prodaje brašno. Ali za tri-četiri mjeseca i oni će ući u ovaj program. Kada kažemo da je uvjet 20% pada prihoda za privredna društva, moramo znati da će svi doživjeti taj pad. I svi će proći kroz naš program. Čitav realni sektor», kazao je Novalić.

Gepostet von SDA – Stranka demokratske akcije BiH am Freitag, 3. April 2020

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79