Novalić tvrdi: Vlada FBiH nije odustala od Sputnjik V?

Fadil Novalić
Fadil Novalić

Federalni premijer Fadil Novalić kazao je na konferenciji za novinare u Mostaru da mu nije jasno zašto Vladi KS smeta to što za nabavku vakcine Sputnik V struka traži dodatna pojašnjenja.

Također, pozvao je Vladu KS da ne uznemirava javnost.

Nikada nismo odustali niti od jedne mogućnosti za nabavku vakcina. Pfizer pokušavamo nabaviti u saradnji sa državnim nivoom, a sa Vladom Kantona Sarajevo radimo na nabavci Sputnik V preko ruskog fonda.
Naglašavam da je za nabavku Sputnik V struka tražila određena dodatna pojašnjenja, i zaista nam nije jasno zašto Kantonu Sarajevo smeta ono što traži struka i što bespotrebno uznemirava javnost. Mislim da sve nedoumice moraju biti riješene u okviru institucija. Pozivam ih da u okviru institucija nastavimo saradnju, a sve u cilju nabavke vakcina za građane – rekao je Novalić.

Podsjećamo, Novalić je danas također potvrdio da je Vlada FBiH potpisala ugovor o direktnoj nabavci 500.000 doza vakcina Sinopharm sa proizvođačem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79