Novalić u Tuzli najavio nastavak ulaganja u aerodrom: Ove godine izdvajamo 2 miliona KM

Novalić u Tuzli najavio nastavak ulaganja u aerodrom: Ove godine izdvajamo 2 miliona KM


Delegacija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine na čalu s premijerom Fadilom Novalićem boravila je danas u Tuzli, gdje se sastala s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti Tuzlanskog kantona.

Razgovarali smo o direktnoj konzumaciji sredstava na zajedničkim projektima vlada TK i BiH. Bilo je riječi o zdravstvu, gdje ćemo kroz novi zakon o konsolidaciji imati zajedničke odnose u bolnici Gračanica i Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, zatim Aerodromu Tuzla, koji ćemo nastaviti finansirati i ove godine sa dva miliona KM – rekao je nakon sastanka premijer BiH Fadil Novalić.

On je dodao da je put Žepče – Zavidovići – Banovići – Živinice, pa sve do Međaša kod Kalesije, postao magistralni te je kao prioritetan dio određena trasa od Živinica do Aerodroma Tuzla, da bi što više oživjeli tuzlanski aerodrom.

Na sastanku se razgovaralo i o udruživanju sredstava za rekonstrukciju regionalnih puteva i za pomoć povratnicima, kao i o prognozama za budžet TK u narednom periodu te podršci Vlade BiH za ovu i narednu godinu.

Dobili smo garancije premijera Novalića da će određene kapitalne investicije biti usmjerene ka Međunarodnom aerodromu Tuzla. Već je pokrenuta izgradnja trećeg gatea i uređenje parkinga na aerodromu – rekao je premijer TK Irfan Halilagić, piše Faktor.ba.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija