Novčana kazna Kinezu koji je u pretukao dječaka u Doboju

Okružni sud u Doboju osudio je kineskog državljanina Lin Jinsong (39) na novčanu kaznu od 4.500 KM jer je u septembru prošle godine pretukao 12-godišnjeg I.P. iz Doboja i nanio mu povrede.

Pored novčane kazne, izrečene su mu i mjere zabrane, među kojima su oduzimanje pasoša, te zabrana korištenja lične karte za prelazak granice. Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je optuženi sklopio sa Okružnim javnim tužilaštvom u Doboju, a nije bilo žalbi, te je ona postala pravosnažna.

Jinsong je 10. septembra 2018. godine oko 18.30 u dobojskoj ulici Kralja Aleksandra primijetio grupu dječaka koja je prolazila kraj njegove radnje, a zatim uhvatio I.P., oborio ga na zemlju, te ga nekoliko puta udario u glavu. Kada mu je prišla Slađana P. i upozorila ga da ne tuče dijete, na trenutak se zaustavio, a zatim ga ponovo uhvatio, odigao ga od zemlje, prislonio na željezna vrata, te dječakovom glavom nekoliko puta udario o željezna vrata.

Dječak je zadobio povrede u vidu nagnječenja desnog sljepoočnog predjela glave i desnog lakta, oguljotine kože lica, vrata i oba lakta.

Dječakov otac Dragan Prodić je poručio da nije ulagao žalbu na ovakvu presudu, jer smatra da je sistemski unaprijed pripremljeno da se izrekne ovako blaga presuda.

Istakao je i da čovjek koji je pretukao njegovog sina, i dalje radi svega stotinjak metara od škole, te da postoji bojazan da može opet ponoviti slično djelo, prenosi “Faktor.ba”.

 

Za 4.500 KM možete premlatiti bilo koje dijete

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79