Nove mjere u Federaciji BiH: Obavezno nošenje maski na otvorenom i nova metoda testiranja na koronavirus

Zbog naglog porasta zaraženih koronavirusom u Bosni i Hercegovini, Krizni štab FBiH najavio je nove mjere u koje spadaju obavezno nošenje maski na otvorenom prostoru i to na području cijele Federacije BiH.

Naime, kako saznaje “Avaz” na današnjoj press konferenciji koja će biti održana u 13.30 javnosti će biti detaljno pojašnjeno o koji se sve mjerama radi.

Osim obaveznog nošenja maski na području cijele Federacija Krizni štab naredio je povećanje zdravstvenog kapaciteta za oboljele od koronavirusa u cijeloj Federaciji, a to znači da svaka zdravstvena ustanova mora osigurati 30 posto od svojih kapaciteta za oboljele od korone, a uvodi se i novi način testiranja na koronavirus.

No, šta će podrazumijevati novi način koji će, kako saznajemo, ubrzati rezultate testova, objasnit će članovi kriznog štaba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79