Nove mjere: U Hrvatsku možete ući s potvrdom o vakcinisanju ili potvrdom da se prebolovali virus

Hrvatska je donijela nove, strožije mjere za borbu protiv epidemije. Mjere stupaju na snagu 1. aprila.

Donesena je i nova odluka o prelasku granice Hrvatske i za ulazak se priznaje i brzi antigenski test, također se može ući i s potvrdom o vakcinisanju i o potvrdi o preboljenju.

“Epidemija je zabrinjavajuća. Mi smo danas donijeli četiri odluke na nacionalno i dvije na regionalnoj. U odluci koja određuje okupljanja, ponovo je uvedena mjera zabrane treniranja u zatvorenim prostorima osim za vrhunske sportaše. To je ono što je bilo do 1.3. Ograničen je rad dječjih igraonica u zatvorenim prostorima”, kaže.

Promjene na granicama

Produžili su do 15. aprila primjenu za tri odluke. Što se tiče okupljanja, tu su dvije izmjene.

Donesena je i nova odluka o prelasku granice, obzirom da je tu bilo najviše promjena, za ulazak u Hrvatsku se priznaje i brzi antigenski test, također se može ući i s potvrdom o vakcinisanju i o potvrdi o preboljenju.

Maske na otvorenom

Rekao je i da će Stožer vjerojatno potvrditi obvezu nošenja maski i na otvorenom u Zagrebu, što je predložio zagrebački stožer.

Mjere za Splitsko-dalmatinsku županiju i Šibensko-kninsku je pojasnio.

“U SDŽ je obvezno korištenje maski na otvorenom gdje je veći protok ljudi. To su tržnice, vjerski objekti… Zabranjuje se zabrana prodaje alkohola od 20 do 6 ujutro. Ograničava se rad ugostiteljskim objektima do 20 sati”, čitao je Božinović o Splitsko-dalmatinskoj županiji.

“Radno vrijeme casina može se odrediti od osam do 20 sati”, dodao je.

“Obustavlja se rad dječjih igraonica. Škole stranih jezika mogu raditi samo online”, kaže.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79