Nove mjere u RS: Zabranjena prodaja alkohola nakon 22 sata

Krizni štab Republike Srpske donio je odluku da se smanji dozvoljen broj osoba na javnim okupljanjima na 30, ali i da se zabrani prodaja alkohola nakon 22 sata svim poslovnim subjektima bez obzira na to kojom djelatnošću se bave.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković, istakao je da je dozvoljen broj osoba na privatnim okupljanjima ostao 10. I dalje ostaje zabrana sportskih takmičenja, osim profesionalnim sportistima.

– I dalje stoji zabrana da u toku narednih sedam dana neće se pružati usluge u fitnes centrima, ostaje zabranjena muzika uživo i vokalno izvođenje muzike u ustanovama kulture – rekao je Zeljković.

On je dodao da će u narednom periodu biti i pojačana kontrola pojedinaca, odnosno da li osobe pojedinačno poštuju mjere.

– To se prije svega odnosi na nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru – objasnio je direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Istakao je da će MUP provoditi mnogo oštrije kontrole, jer, kako je rekao, došlo je do pada discipline.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79