Nove mjere u SBK: Produžen policijski sat, u kafićima će raditi samo bašte

Ograničenje kretanja u SBK od sutra će biti od 20 sati navečer do pet sati ujutro, a ugostiteljski objekti moći će raditi samo na otvorenim prostorima, odluke su koje je donijela Vlada SBK na današnjoj vanrednoj sjednici.

Osim toga, usvojeno je i da frizerski i kozmetičarski saloni, te saloni za masažu, manikiri, pedikiri i slični saloni usluge će vršiti u unaprijed dogovorenim terminima, a u slučaju nepoštivanja mjera firmama bi trebala biti izrečena mjera privremene zabrane rada.

Osim toga, preporuka za treninge i rekreativne aktivnosti je da se održavaju na vanjskom prostoru, što se odnosi i na teretane, fitness centre, a na ulaznim vratima morat će biti istaknuto koliko osoba maksimalno može biti u prostoru.

Prodajna mjesta igara na sreću i kladionice moraju osigurati minimalno šest kvadrata po korisniku u unutarnjem prostoru.

Također, sve prodavnice obavezne su na ulazu jasno istaknuti obavijest o najvećem mogućem broju kupaca koji istovremeno mogu biti u prodavnici, te da za svakog kupca moraju osigurati najmanje 10 kvadrata prostora. na ulazu i izlazu moraju osigurati redara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79