Nove padavine dovele do porasta rijeka u BIH

Vodostaj rijeke Save na vodomjernoj stanici Jamena danas je 919 centimetara i u protekla 24 sata u porastu je za šest centimetara, rečeno je Srni u gradskom Odsjeku za civilnu zaštitu.

Granica redovne odbrane od poplava je kada vodostaj rijeke Save na vodomjernoj stanici Jamena dostigne kotu od 970 centimetara.

S obzirom na to da je u protekla 72 sata bilo padavina na teritoriji grada Bijeljina i u ostalim dijelovima bh. entiteta RS, došlo je do porasta manjih vodotoka i samim tim bilježi se blagi porast rijeke Save – navode iz Civilne zaštite.

Vodostaj rijeke Drine na vodomjernoj stanici Radalj danas je 178 centimetara i u protekla 24 sata je u opadanju za 25 centimetara.

Redovna odbrana od poplava rijeke Drine na području Semberije uvodi se kada na vodomjernoj stanici Radalj vodostaj dostigne kotu od 450 centimetara.

Vodostaji manjih vodotoka na području Bijeljine, Janje, Gnjice, Lukavca i ostalih su u granicama normale i u koritima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79