Nove padavine u Bosni i Hercegovini, očekuje se kiša i snijeg u planinskim područjima

Nove padavine u Bosni i Hercegovini, očekuje se kiša i snijeg u planinskim područjima


U Bosni i Hercegovini, s zapada stiže nova ciklona koja će tokom naredna dva dana donijeti povremene padavine u cijeloj zemlji. Očekuje se kiša u nižim dijelovima, dok će brdsko-planinska zabijeliti snijeg.

S padom temperature, snježna granica će pasti na oko 900 metara nadmorske visine, a u Krajini na oko 700 metara.

U srijedu, oblačenje će početi sa zapada tokom jutra, a sredinom dana se očekuju kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom u zapadnim dijelovima Bosne i Hercegovine. Tokom popodneva i večeri, padavine će se širiti ka sjeveru i istoku, s intenzivnijim padavinama u sjevernom dijelu Bosne.

Narednog dana, u nižim predijelima će padati kiša, dok će planinska područja zabilježiti susnježicu i snijeg.

Snježna granica će se spustiti do oko 900 metara, a u Krajini na oko 700 metara nadmorske visine. Temperature će blago pasti tokom ovog perioda. U četvrtak se očekuje nastavak nestabilnog vremena s padavinama u većem dijelu zemlje, uz lokalne pljuskove. Na kraju dana i tokom noći ka petku, padavine će postepeno prestati.

Ukupno, do petka se očekuje od pet do 15 l/m2 padavina u većem dijelu zemlje, a preko centralnih i sjeverozapadnih dijelova Bosne do oko 40 l/m2. Ovo će biti praćeno blažim padom temperatura, najavljujući povratak zime barem nakratko na planinska područja regije.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija