Nove pojedinosti pljačke u Narodnom pozorištu: Šta će otkriti nadzorne kamere?

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo istražuje pljačku u Narodnom pozorištu, a događaj je Policijskoj upravi Centar prijavljen jučer oko 9.20 sati.

Istražitelji, prema nezvaničnim informacijama, sumnjaju da bi u pljačku mogao biti upleten neko od uposlenika, s obzirom na to da u prostoru blagajne nije bilo nikakve premetačine, što ukazuje na to da je počinilac tačno znao gdje se novac nalazi. Također, prema nezvaničnim informacijama, sef u kojem se nalazio novac nije ni obijen, saznaju Nezavisne novine.

Blagajna Narodnog pozorišta Sarajevo ostala je bez nekoliko hiljada KM koje su ukradene nakon izvedbe opere “La Boheme”.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo , Nezavisnim je potvrđeno da je istraga u toku, te da je o svemu obaviješten tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Iz policije nisu mogli reći o koliko se novca radi, jer se još uvijek utvrđuju sve činjence vezane za pljačku, ali nezvanično iz blagajne otuđeno između 6.000 i 7.000 KM, pišu Nezavisne.

Sumnja se da je novac ukraden sinoć između 23 sata i ponoći, a izvor kaže da su vrata obijena iznutra.

Iz policije su uvjereni da će pregledom nadzorne kamere mnoge stvari biti jasnije kada je u pitanju ova pljačka.

Izudin Bajrović, direktor Narodnog pozorišta, za Radiosarajevo je kazao da očekuje da će se naši kradljivac.

“Mi smo komisijski utvrdili da se radi o iznosu između četiri i pet hiljada maraka, mi smo cijeli slučaj prijavili policiji koja je napravila uviđaj i nadam se da će se počinilac ubrzo i naći”, kazao je Bajrović.

Kako je istakao, krađa se nije mogla desiti tokom predstave, jer tada dosta ljudi bude u prostorijama pozorišta.

“Najvjerovatnije da se krađa desila kasno u noć, kada tu nikog nije bilo. Tokom predstave tu su ipak i naši gosti, glumci, posjetioci. Ipak se nadam da će počinilac biti pronađen”, istakao je Bajrović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79