Nove policijske kontrole otkrile krijumčarenje drogom u Bugojnu i Travniku

U protekla dva dana, u četvrtak i srijedu, u Bugojnu i Travniku su se dogodile značajne kontrole vozila koje su rezultirale otkrićem droge.

U srijedu u mjestu Zukići kod Travnik, pripadnici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga iz PU Travnik su izvršili kontrolu vozila Audi A4, kojim je upravljao B. A. (27) iz Travnika.

Tokom pregleda, 27-godišnjak je dobrovoljno predao određenu količinu spida.

Dan kasnije, u četvrtak, u mjestu Kopčić kod Bugojna, pripadnici Sektora kriminalističke policije i timova za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno i PU Jajce su zaustavili vozilo Golf, kojim je upravljao A. B. (23), dok su kao putnici u vozilu zatečeni P. R. (21) i A. Č. (22), svi iz Bugojna.

Prilikom zaustavljanja vozila, izbačena je veća prozirna PVC vrećica sa spidom kroz prozor suvozača.

U nastavku aktivnosti, na dva lokaliteta na području Bugojna od P. R. je oduzeta veća količina spida, kao i digitalna vaga za precizno mjerenje sa tragovima droge. Istog dana, u mjestu Mehurići kod Travnika, pripadnici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik su izvršili kontrolu vozila Volvo, kojim je upravljao I. H. (26) iz Travnika.

Tom prilikom, 26-godišnjak je dobrovoljno predao tri PVC vrećice kanabisa.

Sve osumnjičene osobe su podvrgnute zakonom propisanim mjerama i radnjama u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79