Nove promjene vremena: Do kraja sedmice hladno uz kišu i snijeg

Već sutra će ponovo uslijediti pogoršanje meteoroloških prilika, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ). Do kraja ove sedmice se prognoziraju padavine i niske temperature.

Naoblačenje sa sjevera se očekuje sutra, što bi trebalo usloviti susnježicu ili snijeg, a u nizinama može padati kiša. Očekuje se da će se padavine sa sjevera proširiti na jug zemlje. U Bosni bi temperatura trebala biti od nula do šest stepeni celzija, a u Hercegovini do 14 stepeni

U srijedu, 7. aprila, izgledne su još niže temperature sa snijegom u većem dijelu zemlje i kišom na jugu. Do kraja dana bi padavine trebale prestati. Očekivana jutarnja temperatura u Bosni je od minus pet do nula stepeni, u Hercegovini do šest stepeni. Dnevna temperatura će biti od jedan do šest stepeni u Bosni, a u Hercegovini od sedam do 12 stepeni.

Za četvrtak, 8. april, se ne prognoziraju padavine. Međutim, temperature bi trebale biti još niže – jutarnja od minust osam do minus tri, na jugu do dva stepena, dok bi dnevna trebala biti od sedam do 13 stepeni.

Prema podacima meteorološkog servisa AccuWeather, niske temperature za ovo doba godine i padavine su izgledni 9., 10. i 11. aprila, tj. do kraja sedmice.

Iz FHMZ-a do sada nisu objavili bilo koju vrstu upozorenja na moguće opasne meteorološke prilike. S druge strane, Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) je izdao upozorenja za pojedine dijelove Hrvatske u kojoj se također očekuju snijeg, olujni vjetar i pijavice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79