Nove tenzije na Kosovu: Rosu krenuo pa se vratio, Srbi skandiraju „Srbija, Srbija“

Vojnici KFOR-a su stigli na Jarinje, piše Nova.rs. Otpočelo je i povlačenje mehanizacije pomoću koje su Srbi napravili blokadu, a krenuli su i pripadnici kosovske policije.

Međutim, kako javljaju mediji, pripadnici Rosu su prvo krenuli da se povlače, da bi zatim krenuli u rikverc i vratili se na položaje. Oni su tražili da se ukloni kamion koji se nalazi pored puta, ali na kome je natpis Zajednica srpskih opština (ZSO). Kamion je nakon izvjesnog vremena uklonjen.

Kamioni koji su blokirali administrativni prelaz sa srpske strane povlače se i očekuje se da će uskoro cijeli put biti prohodan. Na prelazu se i dalje nalaze brojni građani, televizijske ekipe, ali i pripadnici KFOR-a.

Srbi skandiraju „Srbija, Srbija“ nedaleko od specijalnih snaga kosovske policije.

Naime, kada su svi pomislili da se kreće sa deblokadom, kosovska policija je zaustavila vozila.

Jutros su građani u jednu traku pomjerili kamione, koje su prethodnih 12 dana koristili da naprave barikade. Helikopteri KFOR nadlijetali su prelaze Jarinje i Brnjak. Oslobođena je jedna traka regionalnog magistralnog puta od Raške ka Leposaviću, koju su vojnici Kfora obilazili u nekoliko navrata.

Prema posljednjim podacima, saobraćaj će biti normalizovan u ponedjeljak.

Slična je situacija i na administrativnom prelazu Brnjak, gdje su takođe pristigli vojnici KFOR-a.

Prema postignutom dogovoru u Briselu, vojnici Kfora će tu ostati dvije nedjelje, piše Kosovo onlajn.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79