Nove tenzije u Velikoj Kladuši zbog migrantske krize, na ulicama veći broj policajaca

Ne prestaju napetosti u Velikoj Kladuši zbog migrantske krize. U večernjim satima veći broj pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) je ponovo intervenisao.

Policija je intervenisala u mjestu Purići, a na više pravaca je blokiran prijevoz migranata i izbjeglica prema Velikoj Kladuši. Na ulicama se nalazi i veći broj građana koji zahtjevaju da se oslobodi prostor gdje staje autobus.

Navodno je već jedan autobus u kojem su bili migranti i izbjeglice vraćen u Bihać. U međuvremenu u Veliku Kladušu zaustavljen je još jedan autobus iz pravca Bihaća, a migranti su također vraćeni.

Pripadnici MUP-a USK pokušavaju normalizirati saobraćaj na relaciji Bihać – Velika Kladuša.

Na videozapisu koji je Klix.ba ustupio Ademir Veladžić možete pogledati šta se večeras dešavalo u ovom bosanskohercegovačkom gradu.

Podsjećamo, tokom vikenda građani Velike Kladuše su protestovali zbog prisustva velikog broja migranata i izbjeglica koji su neodgovarajuće tretirani. Između ostalog, poručili su da ne žele otvaranje još jednog prihvatnog centra u svom gradu.

U nedjelju su protesti bili na rubu eskalacije kada je jedan od građana razbio prozor na autobusu i kada je bila blokirana saobraćajnica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79