Nove žrtve koronavirusa: U Tuzlanskom kantonu preminula tri muškarca

Na području Tuzlanskog kantona u posljednja 24 sata zabilježeno je 20 novih slučajeva koronavirusa, a preminula su tri muškarca, dvojica starije, a jedan srednje životne dobi, potvrđeno je iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK.

Preminuo je stariji muškarac iz Sapne, koji je bio smješten na Klinici za zarazne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, a pored koronavirusa imao je i druga oboljenja.

Stariji muškarac iz Živinica preminuo je u Respiratornom centru, a pored COVID-19 imao je brojne druge bolesti. Preminuo je i muškarac iz Banovića, srednje životne dobi, primljen je u UKC Tuzla zbog teškog stanja izazvanog drugim oboljenjem, a po prijemu je testiran pozitivan na koronavirus.

U posljednja 24 sata u Zavodu za mikrobiologiju UKC-a Tuzla testirano je 220 uzoraka od kojih je 20 bilo pozitivno.

Ranije je Federalni zavod saopćio da je umrla jedna žena iz Banovića.

U posljednja 24 sata od koronavirusa umrlo je devet osoba, četiri osobe iz Tuzlanskog kantona, tri iz Kantona Sarajevo i dvije iz Republike Srpske.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79