Novi “Despoti” spremni za MUP Srpske

Tehnički remont Bratunac (TRB) obilježiće danas krsnu slavu kompanije – Mitrovdan i tim povodom predstaviti nova specijalizovana oklopna vozila “Despot” proizvedena za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, najavljeno je iz kompanije.

Generalni direktor i većinski vlasnik TRB-a Slaven Ristić rekao je da se kompanija i u otežanim uslovima poslovanja zbog pandemije virusa korona trudi da zadrži postignuti nivo i standarde proizvodnje, da nije smanjivala broj radnika i da su se dodatno aktivirali da se pronađu nova tržišta i novi poslovi, kako bi se što bezbolnije prošlo kroz aktuelnu situaciju.

On je naveo da pogon za proizvodnju upaljača “Iskra”, koji je otvoren pošle godne na dan slave, veoma uspješno posluje, da u Egipat do kraja godine treba da bude isporučeno 10.000 od 15.000 dogovorenih upaljača i da su dogovoreni novi poslovi sa jednom grčkom državnom kompanijama, te da je uspostavljena dobra saradnja sa kompanijom iz Srbije u istoj oblasti.

“Za nas su ljudi kapital i kao i svake godine i ove će biti dodijeljene novčane nagrade istaknutim pojedincima, kao i svim radnicima koji su u toku godine dobili prinove, pored poklon paketa i duple plate”, najavio je Ristić i dodao da je ove godine to 12 radnika na koje su ponosni.

Kompanija TRB u Bratuncu zapošljava 252 radnika.

Kako su saopštili iz kompanije, slava biti obilježena uz najuži krug zvanica u skladu sa mjerama zaštite od virusa korona koje je propisao Republički štab za vanredne situacije, sa početkom u 12.00 časova prenose Nezavisne.

Koncept vozila temelji se na višenamjenskoj šasiji izrađenoj od suvremenih sklopova pogona i prijenosa snage te nezavisnom sustavu oslanjanja koji omogućuje visok stupanj pokretljivosti u svim vremenskim uvjetima, ističe proizvođač, dodajući kako Despot sa svojim pogonom 4X4 pripada kategoriji suvremenih oklopnih vozila namijenjenih obavljanju širokog spektra misija iz djelokruga policije i oružanih snaga.

Dužina ovog multifunkcionalnog vozila iznosi šest, a širina mu je 2,56 metara, dok je maksimalna masa 14 tona. Vozilo je predviđeno za posadu od tri do šest članova, a prostor je klimatiziran dvozonskom automatskom klimom.

Maksimalna brzina iznosi 120 km/h, uz svladavanje nagiba od 50 posto, bočnog nagiba od 30 posto, prilazni kut od 40 stupnjeva i odlazni kut od 43 stupnja. Od ostalih karakteristika Despot se može pohvaliti Mercedesovim motorom zapremine 7,2 litara, snage 322 KS te temperaturnim opsegom korištenja vozila u rasponu od minus 40 do plus 50 Celzijevih stupnjeva. Uz to, Despot ima zavidnu balističku zaštitu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79