Novi detalji akcije hapšenja: Koga je u Sarajevu planirao ubiti Anđelko Milićević

Policija u Sarajevu uhapsila je Dobojliju Anđelka Milićevića zvanog Žico (29) zbog sumnje da je pripremao ubistvo u Sarajevu, a uhapšen je zahvaljujući saradnji MUP-a KS i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Prema nezvaničnim saznanjima, postoji sumnja da je planirao da ubije Muhameda Pirića, kojeg je navodno danima pratio, a zbog toga je i iznajmio stan u Sarajevu, gdje je došao ukradenim vozilom.

S druge strane, Pirić, koji je također poznat policiji zbog povezanosti s narkotiocima, navodno je strahovao za svoj život jer je dobijao određene prijetnje od nekih osoba.

Naime, policija je u ulici Kurta Schorka pronašla “audi A6” s tablicama Austrije, za koji se sumnja da je njime osumnjičeni Milićević trebalo da izvrši krivično djelo, a provjerama je utvrđeno da je taj automobil ukraden u martu u Modriči.

Policija je potom u ponedjeljak u organizovanoj zasjedi uhapsila Dobojliju koji je u Sarajevu bio i iznajmio stan dok se, kako se sumnja, spremao za zločin.

Po naredbi Općinskog suda u Sarajevu i uz saglasnost dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, izvršen je pretres vozila i iznajmljenog stana na području Općine Novi grad Sarajevo.

Policija je pronašla pištolj marke CZ s pripadajućim okvirom, u kojem se nalazilo 12 metaka, telefon, četiri veća PVC paketića marihuane i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu s pripremanjem izvršenja krivičnog djela. Također, u vozilu je pronađen kanister sa zapaljivom tečnošću, dok je pretresom osumnjičenog pronađen još jedan telefon i više ključeva.

Terete ga za pripremanje krivičnog djela, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga te posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa.

Piriću je lani u garaži zgrade u sarajevskom naselju Nova Otoka dignut u zrak skupocijeni automobil.

Milićević je stari policijski znanac. Okružni sud u Doboju osudio ga je lani na četiri godine i 11 mjeseci zatvora na osnovu sporazuma o priznanju krivice zbog šverca droge i neovlaštenog držanja eksploziva. Hapšen je s Milanom Mitrovićem i Kristijanom Majstorovićem u akciji “Teatar” Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a i Policijske uprave Doboj. Prema presudi, trojac je od marta do 18. juna 2019. godine, zajedno i po dogovoru, nabavljao i prodavao spid, a zbog toga su Majstorović i Mitrović osuđeni na po tri godine zatvora. Oni su pali tako što su upali u zamku prikrivenog istražioca, kojem su na prodaju ponuđeni spid i kokain, objavile su Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79