Novi detalji horora u Beču: Migranti djevojčicu drogirali tabletama, srce joj stalo tokom silovanja

I dalje se čeka zvanični izvještaj obdukcije L. V. (13), čije je tijelo pronađeno 26. juna naslonjeno o drvo u Beču. Prvi nalazi pokazuju da je djevojčica drogirana i silovana, a zbog sumnje da su učestvovali u njenom ubistvu, privedena su trojica migranata iz Afganistana starosti 16, 18 i 23 godine, dok se za četvrtim (22) i dalje traga.

Finalni nalaz bi trebalo da bude gotov za osam do 12 sedmica, ali dosadašnji rezultati istrage pokazuju da je djevojčica progutala veliku količinu droge, na šta je vjerovatno bila primorana. Austrijski mediji pišu da je L. V. u sebe unijela 11 tableta ekstazija, a tragovi po tijelu pokazuju da je djevojčica silovana, te da je pretrpjela teško fizičko nasilje.

Kada je pronađeno tijelo posumnjalo se da je djevojčica zadavljena, jer su na vratu uočene modrice. Izvor iz istrage za austrijske medije otkriva da je dijete imalo modrice i na mišicama, te na grudima, što ukazuje da su napadači klečali na njoj. Međutim, prvi nalazi istrage pokazuju da je L. V. (13) tokom ili nakon silovanja stalo srce.

Navodno su se tada napadači uplašili, pa su pokušali da je ožive tako što su je tuširali i nalivali tečnošću. Kako nije davala znake života, obukli su je, umotali u tepih i iznijeli na zelenu površinu nedaleko od stana gdje se zločin dogodio.

Tada je, kako se vjeruje, jedan od osumnjičenih pozvao policiju i rekao kako je zatekao tijelo djevojke naslonjeno o drvo. Međutim, policijski pas je nanjušio trag koji je policiju odveo pravo na vrata osumnjičenog 18-godišnjaka, nakon čega su uhapšeni on i njegov maljoletni drug.

Dva dana kasnije policija je privela Afganistanca (23), a za četvrtim (22) raspisana je međunarodna potjernica.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79