Novi detalji likvidacije djevojke Lane Bijedić: Do posljednjeg dana se borila

Lana Bijedić (19) iz Mostara, koja je u nedjelju uveče pronađena mrtva u rijeci Studenčica u mjestu Studenac kod Ljubuškog, likvidirana je.

Screenshot

Prema nezvaničnim informacijama, na njenom tijelu pronađene su brojne povrede i tragovi koji ukazuju da se borila sa svojim ubicom, javlja Glas Srpske.

Izvor blizak istrazi je kazao da je njeno tijelo bačeno u rijeku najvjerovatnije kako bi se prikrio zločin.

  • Pretpostavlja se da je djevojka brutalno pretučena, ali o uzroku tragedije se ne može govoriti dok se ne završi obdukcija – kazao je izvor blizak istrazi.

Mrtvu djevojku u rijeci je uočio ribar u nedjelju oko 20 časova i odmah je pozvao policiju. Gorska služba spasavanja Ljubuški je izvukla tijelo iz hladne rijeke. Od poznanika likvidirane  saznajemo da je ona u nedjelju oko 14 časova izašla iz kuće da prošeta, a u 17 časova je trebalo da ide na voz za Sarajevo, gdje je nedavno primljena na fakultet.

  • Majci je rekla da će se naći sa prijateljicom na kafi. Nakon nekog vremena kako se nije vraćala kući, majka je zvala Lanu da je opomene da se spremi na put za Sarajevo, ali joj se nije javljala. Bilo joj je to sumnjivo, jer joj se uvijek javljala i odmah je nestanak prijavila policiji – kazala je poznanica porodice Bijedić i dodala da je prijateljica s kojom je Lana navodno otišla na kafu kazala da se njih dvije nisu ništa dogovarale.

Iz Kantonalnog tužilaštva Zapadno-hercegovačkog kantona, navodeći inicijale, kazali su da je utvrđeno da je preminula nasilnom smrću.

  • Uviđaj na mjestu pronalaska tijela obavili su pripadnici Policijske uprave Ljubuški, MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona, uz prisustvo dežurnog tužioca. Utvrđeno je da se radi o ženskoj osobi L. B. (19) iz Mostara i da je riječ o nasilnoj smrti. Naložena je obdukcija koja će biti urađena utorak ujutro. Provešće se potrebna vještačenja kako bi se utvrdio uzrok smrti i druge okolnosti stradanja djevojke – kazao je portparol Tužilaštva ZHK Josip Aničić i dodao da ne može da otkriva detalje istrage.

Mediji su prenijeli da je ubijena Lana Bijedić bila kćerka dekana mostarskog Fakulteta informacijskih tehnologija i praunuka poznatog političara bivše Jugoslavije Džemala Bijedića, ali te informacije nisu potvrđene.

Policija je jučer pretraživala obale rijeke Studenčice u kojoj je pronađena mrtva Lana Bijedić.

  • Pretraživali su teren kako bi eventualno pronašli tragove koji bi otkrili šta se desilo s djevojkom i ko je usmrtio – kazao je izvor blizak istrazi. Komesar MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona Milan Galić potvrdio je da je toku intenzivna istraga pod nadzorom Tužilaštva.
  • Istražuju se uzroci smrti djevojke i okolnosti pod kojima je stradala – rekao je juče Galić za Hayat.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79