Novi detalji likvidacije vođe navijača Partizana: Htio je da se odvoji

Namjera Ljubomira Markovića zvanog Kića (37) da osnuje novu navijačku ekipu i tako “uzme” ljude ostalim crno-bijelim frakcijama bila je možda okidač da surovo bude likvidiran u petak uveče – prenose srbijanski mediji.

Formiranje nove grupe i borba za tribine mogli su da se vide na proteklim utakmicama. Marković je bio odvojen od ostalih, a ekipu oko njega činili su ljudi iz ostalih frakcija.

– Teško je reći da li je to motiv za likvidaciju – navodi sagovornik blizak istrazi za medije.

– Ipak, prestiž na stadionima nosi sa sobom velike privilegije. Tu se “muljaju” razni poslovi, od obezbjeđenja do ostalih poslova, koji su sa druge strane zakona. Tokom vikenda ispitano je dosta Kićinih drugara i prijatelja, od onih koji su sa njim igrali mali fudbal te kobne večeri do onih iz suprotstavljenih frakcija.

– Marković je navodno namjeravao da formira novu navijačku grupu i krenuo je u realizaciju tog plana. O tome se dogovarao sa Goran Klještanom, zvanim Boske, vođom navijačke grupe “Shadows”. Bosketovu ulogu trebalo je da naslijedi njegov brat Darko i da sa Markovićem osnuje tu novu navijačku grupu. Navodno, prišli su im ne samo pripadnici “Shadows”, već i nekih drugih grupa, što se momcima koji sebe smatraju vođama “grobara” nije svidjelo, jer ne žele da gube “vojsku” koja će za njih odrađivati mnoge “poslove” – objašnjava sagovornik.

Da bi spriječili formiranje te nove grupe na jugu, priča se nezvanično, pojedine vođe navijača crno-bijelih čak su i napale Darka Klještana, pretukle ga.

– Napad nije prijavljen policiji, tako da samo možemo da pretpostavljamo da li je to istina ili ne. Ukoliko je to istina, moguće je da se Marković poslije toga napada, osjetio ugroženo te je počeo da nosi vatreno oružje – konstatuje naš izvor.

Osim tih odnosa na jugu stadiona u Humskoj, policija istražuje i druge sfere Markovićevog života, da li se možda nekome zamjerio u kriminalnim poslovima, da li imao nekih privatnih sukoba.

Ljubomir Marković je reputaciju stekao kao jedan od vođa ozloglašene Partizanove navijačke podgrupe “Alkatraz”, koju je svojevremeno vodio zajedno sa Đorđem Prelićem i Aleksandrom Vavićem.

Da je sačekuša za Markovića bila više nego dobro isplanirana, svjedoči drskost egzekutora, ali i činjenica da je imao pomagača, koji mu je dao signal kada je on izašao iz sportskog balona u Ulici Grčića Milenka i uputio se ka svojim kolima.

– Čuo se zvuk pištaljke, ali ne običan, već specifičan – pojasnio je sagovornik u izjavi za medije.

– On je zabilježen i na nekim snimcima sigurnosnih kamera. Tog trenutka, mlađi muškarac u tamnom kaputu i sa kapom na glavi, koji se spuštao niz ulicu, ubrzao je korak i izvukao pištolj. Kića ga je vjerovatno vidio krajičkom oka i potrčao ka svom autu, parkiranom na pumpi prekoputa. Prvo su ga pogodila četiri metka i on je pao, a onda mu je egzekutor prišao i pucao još dva puta u glavu.

Oni koji su tog trenutka prolazili ulicom ili izlazili iz “balona” uspaničeno su se bacili na asfalt. To su uradili i zaposleni na pumpi, kao i u ovom sportskom objektu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79