Novi detalji nesreće u Busovači: Nastradali Admin ispao iz vozila, a suputnici ostali zarobljeni u Passatu

Visoko je obavijeno tugom nakon vijesti da je u noći sa srijede na četvrtak, na magistralnom putu M-5 u Grabljama kod Busovače, u slijetanju “pasata” u rijeku Lašvu poginuo Admin M. (27) iz Visokog.

Redakciji portala javio se svjedok nemilog događaja koji nam je ispričao detalje koji su se desili neposredno poslije slijetanja automobila marke VW Passat u rijeku Lašva.

Poštovanje. Htio bi vas samo malo informisat oko prometne nezgode koja se dogodila u mjestu Grablje, općina Busovača, gdje je jedna muška osoba smrtno stradala a dvoje povrijeđeno. Vaš članak vezano za tu nezgodu je točan osim onog dijela gdje piše da su dvije osobe se uspjele spasit tako sto su iskočile iz auta.

“Imam više detalja nesreće koje želim podijeliti sa vama. Pomenute osobe se nisu same spasile, nego su do dolaska policije bile u vozilu gdje su tom prilikom dozivale u pomoć. Do dolaska policije vozilo se skoro cijelo napunilo vodom, ali skroz mali prostor ostao je da dođu do zraka. Brzom intervencijom policije, točnije policijski službenik PS Busovače Samer Pezić zajedno sa osobom koja je vlasnik štanda koji uz cestu prodaje svoje voće, isti su skočili u rijeku Lašvu i dvije osobe koje su dozivale u pomoć izvukli iz pomenutog vozila.  Trećeg nisu uspjeli pronaći nažalost” – kazao je svjedok nesreće čiji identitet je poznat redakciji portala.

Ova nesreća u potpunosti ima identičan scenario kao i tragedija koja se dogodila prije tri godine, kada su poginula tri mladića iz Zenice.

Podsjetimo, kobnog februara prije tri godine mladići iz Zenice bili su u provodu. Vraćajući se kući za Zenicu, sletjeli su sa “audijem” u rijeku Lašvu kojim je upravljao Amar Kozlić iz Nemile. Tijela njegovih prijatelja Huse Delića i Almena Begovića su pronađena, a tijelo Kozlića do danas nije pronađeno.

Prijatelji Amara Kozlića: Da li ćemo ikada znati istinu, gdje si ti?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79