Novi detalji nesreće: Uhapšeni vozač i suvozač, bit će obavljena obdukcija tijela stradalog pješaka

Sarajevska policija uhapsila je dvije osobe zbog sinoćnje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo pješak, a drugi je povrijeđen, nakon čega je vozač tada još nepoznatog vozila pobjegao s mjesta nesreće.

Kako je potvrđeno iz MUP-a KS, u nesreći koja se u 19.40 sati dogodila u ulici Smaje Šikala na mjestu je poginuo pješak M. H. (1965), dok je povbrede zadobio U. Dž. (1966).

Poznat identitet osoba koje su sinoć pobjegle sa mjesta nesreće u Sarajevu

Smrt M. H. na mjestu nesreće konstatovala je ekipa Hitne pomoći, koja je drugom pješaku ukazala ljekarsku pomoć, te ga prevezla u Opću bolnicu, odakle je pušten na kućno liječenje, piše Hayat.

On je zadobio lakše tjelesne povrede, kazali su iz MUP-a KS.

Tragajući za vozilom, pripadnici odjeljenja za saobraćajne istrage MUP-a KS, u 21 sat su na području općine Novi Grad pronašli vozilo “VW touareg” (K47- T- 335), kojim je u trenutku nesreće upravljao A. S. (1987), a sa kojim je na mjestu suvozača bio A. B. (1982), obojica iz Sarajeva.

Zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja koje je za posljedicu imalo smrt osobe, neukazivanje pomoći osobi stradaloj u saobraćajnoj nesreći, a u vezi s ugrožavanjem javnog saobraćaja u tri sata iza ponoći uhapšen je vozač automobila A. S.

Također, zbog neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, te pomaganja osumnjičenom nakon krivičnog djela, uhapšen je i suvozač iz vozila A. B.

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su dežurni kantonalni tužilac, pripadnici MUP-a KS, te ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

Tijelo poginulog pješaka prevezeno je u prosekturu Bare, gdje će se po naredbi tužioca obaviti obdukcija.

U toku je istraga svih okolnosti ove teške nesreće, kazali su u MUP-u KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79