Novi detalji ubistva u Buča Potoku: Naser je obećao da će ubiti Erduana jer mu je zlostavljao sestru na svadbi

U tučnjavi koja se desila jučer iza 18 sati u ulici Adema Buče ubijen je 19- godišnji Erduan Abazi, a policija je u saradnji s kolegama iz Živinica istog dana uhapsila Aliju Abazija (40).

Večeras su u Tužilaštvo privedeni V. A. (21), K. A (40), M. A. (19) i D. A. (23) i svi se prezivaju Abazi. Policija traga za još dvije osobe.

Navodno je, kako nezvanično saznajemo, Naser Abazi koji je u bjekstvu direktni izvršilac. Erduan je navodno zlostavljao Naserovu sestru, a Alijinu kćerku, na jednoj svadbi koja se desila prije nekoliko dana, pa je Naser obećao da će ga ubiti ako ga vidi.

Nastradali je imao povrede na vratu, a još se utvrđuje jesu li nanesene nožem ili šrafcigerom. Tučnjava i ubistvo dogodilo se na makadamskom putu u blizini osnovne škole “Avdo Smailović”.

Među danas privedenim bio je i Valentino Abazi. Njegov branilac, advokat Omar Mehmedbašić , kazao je za portal “Avaza” da su njegov branjenik, a i ostali koji su privedeni, pokušavali da spriječe napad na Erduana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79