Foto: Hayat
Novi detalji ubistva u Sarajevu: Sarajkić predat Tužilaštvu

Novi detalji ubistva u Sarajevu: Sarajkić predat Tužilaštvu


Nihad Sarajkić (32) predat je Tužilaštvu Kantona Sarajevo nakon što je jučer na Vilsonovom šetalištu usmrtio Anela Kršu (39).

Ovaj incident se dogodio oko 16:50 sati kada je Sarajkić ispalio 16 metaka u pravcu Krše, koji je preminuo na mjestu događaja.

Nakon pucnjave, Sarajkić nije pokušao pobjeći, već je pozvao policiju i mirno sačekao njihov dolazak, nakon čega je uhapšen.

Preliminarni rezultati istrage otkrili su da je motiv za ovaj tragični događaj bio ljubavni trokut. Sarajkić je bio u vezi sa partnericom Anela Krše, što je izazvalo sukobe između njih dvojice. Uprkos Sarajkićevim pokušajima da prekine vezu, Kršo je nastavio prijetiti Sarajkiću.

Sarajkić i Kršo su se prije ubistva susreli u jednom ugostiteljskom objektu u naselju Kovačići, gdje su razgovarali. Nakon razgovora, Sarajkić je pratio Kršu i ispalio smrtonosne hice.

Anel Kršo je od 2008. do 2023. godine devet puta bio evidentiran u krivičnoj evidenciji zbog različitih prekršaja, dok Sarajkić nije imao nikakav kriminalni dosje i nije ranije bio privođen.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo ima pravo na zadržavanje Sarajkića do 24 sata, nakon čega će dežurni tužilac donijeti odluku o daljnjim mjerama



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija