Novi kontingent od 100.000 vakcina stigao u Srbiju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je večeras na aerodromu “Nikola Tesla” novi kontingent sa ruskim vakcinama “Sputnjik V”.

Avion nacionalne avio-kompanije “Air Serbia” sleteo je oko 22:45 sati sa 100.000 vakcina protiv koronavirusa.

– Pričali smo o proizvodnji ruske vakcine u Srbiji, to je težak posao za nas. Prvo ćemo da pakujemo, onda ćemo da pravimo pravu proizvodnju. Kod Sputnjika imate dvije doze, različite su komponente. Mnogo ljudi moramo da revakcinišemo da bismo imali neprekidan proces. Sada dobijamo tu drugu dozu. Veoma sam zahvalan. Meni je važno da su vakcine sigurne i da bez obzira na našu nedisciplinovanost, smanjujemo broj mrtvih od korone. Hvala vama i predsjedniku Putinu – rekao je Vučić.

Pored njega, na aerodromu su ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko i ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar.

Vakcine će odmah po pristizanju na beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” biti transportirane u Institut “Torlak” u Beogradu, odakle će sutra biti distribuirane u centre za vakcinaciju širom Srbije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79